Közhasznúsági jelentés 2010

Felhívások

  • A Dér István Általános Iskola alapítványa 2011. június 11-éig papírgyűjtést szervez. (részletek itt)
  • Dér István Általános Iskola 2011. április 16-án, szombaton 18 órakor Alapítványi estet rendez.(részletek itt)
  • Személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlásával segítse tevékenységünket. (részletek itt)


Diákszínjátszás a csanádpalotai iskolában

Kelemen László (1762-1814.), az első magyar színigazgató és színműíró élete utolsó évében Csanádpalotán tevékenykedett, mint kántortanító. Emlékéhez, szelleméhez méltóan amatőr színjátszó kör, hagyományőrző csoport, diákszínjátszó-csoport működik városunkban.
Az iskolai csoport közel tíz éve indult a szervező pedagógusok kezdeményezésére, s ez szerencsére egybeesett a diákok és a segítő felnőttek elképzeléseivel is.
Évente egy darabbal lépnek fel tanulóink a diáknaphoz, illetve az iskola névadójának napjához (Dér István festőművész, városunk szülötte) kapcsolódva. Az évek során megörvendeztették már a gyerek és felnőtt közönséget többek között mesejátékokkal (Csipkerózsika, Lúdas Matyi), musical alapján készült feldolgozással (Dzsungel könyve, Valahol Európában) és saját, rendezői kútfőből merített darabbal is.

Ebben az évben ismét egy musicallel próbálkoztak. Presser-Sztevanovity: A Padlás című zenés darabját adták elő 2011. április 16-án 18 órakor a helyi művelődési házban.
A darab rendezői Ádókné Debreczeni Ilona
és Pintérné Borovics Nóra tanárnők.

A műsor sikeréhez sokan hozzájárultak az iskola falain belül és kívül egyaránt. A szereplőkön és az őket segítő tanulókon túl (színpadrendezés, kellékek mozgatása) számíthattak az ügyes kezű pedagógusokra valamint a szülőkre, akik a díszlet létrehozásában, a jelmezek készítésében segédkeztek. A plakátokat, meghívókat az iskola nyolcadikos diákjai készítették.

Az anyagi erőforrásokat az iskolai alapítvány és a Kelemen László Emlékéért Kulturális Alapítvány biztosította. Az Alapítvány a Csanádpalotai Korszerű Iskola Megteremtéséért 2011 januárjában sikeresen pályázott a Tiszta Formák Alapítványnál rendezvények létrejöttéhez és lebonyolításához nyújtandó támogatásra. Az elnyert 145 000 Ft-ból készült el a darabhoz illően színvonalas díszlet, jelmez, világítástechnika.

Az iskola tanulói április 15-én, pénteken a főpróbát tekintették meg. A bemutatóra szombaton telt ház előtt került sor. A nézők vastapssal köszönték meg a szereplőknek, rendezőknek a színvonalas műsort. A környékbeli iskolák érdeklődő diákjai április 19-én jöttek át Csanádpalotára megnézni „A Padlást”.


Plakátok és Meghívók


   


 
Képek: