TOP-2.1.2-15-CS1 - Csapadékvíz hasznosítás és Konferencia terem kialakítása Csanádpalotán

Elnyert támogatás teljes összege: 100.000.000,- Ft

TOP-2.1.2-15-CS1-2016-00001

A projekt, a Támogatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően megvalósult. A projekt célja; Zöld város kialakítása, olyan városi környezetjavító tevékenységek, továbbá gazdaságélénkítő beavatkozások által, melyekkel javul a helyi lakosság és kiemelten az akcióterületen élők életminősége.

A település belvízelvezető rendszer fő csatornájának felújítása, a csapadék víz akcióterületen történő tárolása és hasznosítása, továbbá az önkormányzati tulajdonban lévő, alulhasznosított Művelődési ház megújítása, környezet- és természetvédő módon biztosítják a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést, továbbá hozzájárulnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program gazdaságfejlesztési céljaihoz, ezzel pedig a települések lakosságának megtartásához.

A projekt részletes tartalma:

A fejlesztés a belvízelvezető rendszer főcsatornájának felújítására irányul 2000m hosszan (Tompa Mihály utca - Pázsit sor a szivattyúházig, folytatódva a Gerbera utca - Búza sor – Sportpálya - Fürdő sor - összefüggő rendszert alkotva). A projekt részeként sor került a zápor tó víztartásra alkalmassá tételére, vízkormányzó műtárgyak felújítására, valamint a szivattyúház felújítására. Megvalósult a csapadékvíz akcióterületen belül történő tárolása és hasznosítása.

A Művelődési ház (374 hrsz.) felújításával a gazdaságélénkítő tevékenység önkormányzati tulajdonú fejlesztésként jelenik meg.

A szivattyúház 56m2 alapterületű, a felújítás során, aláfalazása, festési munkái és a meglévő nyílászárók cseréje valósult meg.

A projekt keretében városi területeken létrehozott vagy helyreállított nyitott terek nagysága: 2000m2.

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elérhetőségen.

A támogatás intenzitása: 100%
A tényleges befejezés dátuma: 2023.11.30.
A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg.